Slané maškrty k „telke“ a bez veľkých výčitiek? Skúšali ste už cuketové tyčinky? Jednoduché, rýchle a jediné, čo budete ľutovať, že ste si nespravili viac 😉
Pre 2 maškrtníkov
- 1 cuketa
- 200 g špaldovej hladkej múky
- 125 g masla, resp. 1 malé maslo
- 5 strúčikov cesnaku
- ½ balíčka kypriaceho prášku
- 1 vajce do cesta
- 1 vajce na potretie
- rasca, sezam, ľanové semienka alebo niečo na posypenie
- soľ
- červená paprika
- Nastrúhame si cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a osolíme.
- Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle do druhej misy, pridáme múku, pretlačené strúčiky cesnaku, kypriaci prášok.
- Nastrúhanú cuketu pridáme k ostatným surovinám, pridáme jedno vajíčko a vypracujeme cesto. Dáme do chladničky odležať na 30 minút.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Potrieme rozšľahaným vajíčkom vymixovaným s červenou paprikou. Pokrájame a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený.
- Posypeme rascou alebo čo máte. Tyčinky vložíme do rozohriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 10 minút.
- Podávame len tak, alebo si môžeme pripraviť nejaký dip – cesnakový, syrový, alebo podľa chuti 😉
Advertisements