Tuniakovo-cícerové placky s cviklovým krupotom a tzaziki

on

Jednoduché a chutné placky bez mäsa a lepku. Paradoxne, inspiráciou pre tento recept boli uhorky od kolegyne, tak som rozmýšľala, že si spravím tzaziki. A nakoniec z toho bolo zaujímavé jedlo. Ako prílohu som našla odporúčanie na pita chlieb, no keďže sme mali doma cviklu zo záhradky, rozhodla som sa pre cviklové krupoto.


Tuniakovo-cícerové placky

  • 3 plechovky tuniaka
  • 200 g uvareného cíceru (buď kúpite uvarený, alebo ho dajte namočiť a uvarte si sami)
  • 1/4 hrnčeka koriandra
  • 100 g syru čedar
  • šťava z 1 citrónu
  • 2-3 šalotky
  • 4 lyžičky kukuričnej múky
  • soľ
  • peper
  • olej na pečenie
  1. Tuniaka nechajte dôkladne odkvapkať a zmiešajte ho so všetkými ingredienciami okrem oleja.
  2. Zo zmesi urobte placky. Nechajte ich pár minút odpočívať v chladničke.
  3. Rozohrejte na panvici olej a osmažte na ňom placky dozlata.

Cviklové krupoto

(postup ako talianske rizoto, ale miesto ryže dáme krúpy)

  • cibuľa
  • olivový olej
  • 1 dcl bieleho vína
  • 250 g krúpov
  • vývar
  • soľ
  • peper
  • maslo
  • 5-8 kusov mladej cvikly
  • tymián
  1. Najemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji, pridáme krúpy, chvíľku opražíme, polejeme trochou vína, privedieme k varu a potom postupne, po malých dávkach, pridávame víno a kurací vývar.
  2. Krúpy za stáleho miešania varíme na miernom ohni.
  3. Okoreníme.
  4. Keď sú krúpy na polovicu hotové, prídáme na jemno nasekanú mladú cviklu.
  5. Akonáhle je krupoto hotové, pridáme maslo.
  6. Servírujeme.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s