Cuketové muffiny zo špaldovej múky

on

Niekedy som cuketu zatracovala, lebo nemá výraznú chuť. No niekedy treba dať veciam druhú šancu. Dnes je cuketa jedna z mojich obľúbených surovín, práve preto, že je chuťovo neutrálna a dá sa teda rôzne upraviť – slano, sladko. Dnes som sa rozhodla vyskúšať upiecť zdravé muffinky. Myslím, že cuketu vôbec necítiť, svokra nezistila 😉

Príprava: 15 min, Pečenie: 20 min (24 kusov)

  • 2 šálky najemno nastrúhanej cukety
  • 3 celé vajcia
  • 2/3 šálky mlieka
  • 1 jogurt
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 2 šálky špaldovej múky
  • 3/4 šálky kakaa
  • 1 šálka hnedý cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • brusnice alebo niečo na dochutenie  (hrozienka, orechy…)

  1. Najdlhšie trvá nastrúhať cuketu, potom to už ide rýchlo 🙂
  2. K cukete pridáme celé vajcia, mlieko, jogurt, olej a rozmiešame ručným šlahačom.
  3. Postupne pridáme “suché” suroviny. Kypriaci prášok si rozmiešame v múke, pridáme cukor.
  4. Keď je cesto poriadne rozmiešané, pridáme kakao.
  5. Na záver pridáme suroviny na dochutenie, ja som použila brusnice.
  6. Pečieme cca 20 min pri 160 stupňov Celzia.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s