Zdravé tuniakovo-špenátové fašírky

Zdravé fašírky, ktoré sme objavili na paleo diéte. Nečakane dobré a k tomu zdravé. Ako na to? Dávka cca pre 2 osoby, my robíme dvojitú 🙂

  • 1 balenie baby špenátu (180 g)
  • 2 veľké plechovky tuniaka (140 g)
  • 1 červená paprika nasekaná na jemno
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • majorán, tymián, rozmarín
  • ľanová múka
  • soľ
  • peper
  • olivový olej
  • kokosový olej

  1. Na panvici na olivovom oleji opečieme baby špenát, kým nezmäkne. Zo špenátu vytlačíme nadbytočnú vodu a nasekáme na hrubo.
  2. V miske rozdrvíme tuniaka, pridáme špenát a vajce. Zamiešame. Potom pridáme na jemno nasekanú papriku, korenia, soľ, majonézu a horčicu. Miešame, kým nezískame konzistentnú hmotu.
  3. Pridáme syr a ľanovú múku.
  4. Vytvarujeme fašírky, ak nedržia tvar, pridajte múku.
  5. A pečieme. Prvá možnosť je upiecť ich v rúre, no lepšie mi chutili, keď som ich piekla na panvici ako klasickú fašírku, ale na kokosovom oleji.
  6. Ako prílohu podávam kvakovo-kukuričné pyré alebo čo chcete.

Kvakovo-kukuričné pyré od môjho muža

  • 3-4 kvaky
  • 1 plechovka kukurice
  • smotana na šľahanie
  • maslo
  • soľ
  1. Kvaku olúpeme, pokrájame na drobno a uvaríme v osolenej vode.
  2. Pridáme kukuricu.
  3. Rozmixujeme tyčovým mixérom a pridáme smotanu, prípadne maslo.

Dobrú chuť.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s