Fíí, domáce ghí?

on

Ghee (Ghí) je neodmysliteľnou súčasťou indickej kuchyne. Zázrak z prírodnej ajurvédskej medicíny. Dostať ho v obchode, no dá sa ľahko urobiť  aj doma. Vraj je vhodné aj pre ľudí, ktorí netolerujú laktózu.

Ako na to?

2  veľké maslá (2 x 250 g)

30 min roboty

  1. Maslo dáme do hrnca na slabý oheň roztopiť. Keď je roztopené, oheň zvýšime a privedieme maslo do varu.20160604_081155.jpg
  2. Keď sa začne variť, oheň nastavíme tak, aby sa nevarilo príliš silno, ale aby bublalo. Premiešavame. Keď sa na jeho hladine vytvorí pena, naberačkou ju zozbierame preč do misky.20160604_081945
  3. Maslo ďalej varíme, až kým nie je z neho číra, žltá tekutina. Hlavne stále miešame 🙂20160604_0822584. Necháme vychladnúť, na spodku sa urobí usadenina, ktorú prefiltrujeme. 20160604_083211.jpg
  4. A fíí, máme maslo ghí 😉 PS: po našom sa to volá prepustené maslo, poznali to aj naše babky 🙂Foodini-4856
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s