Brownie pokušiteľ

on

Nie som veľký milovník sladkostí, ale rada ich pripravujem a z času na čas aj na mňa príde “mlsná hodinka” 🙂 Dobre, dosť často 🙂 Jedného krásneho dňa sme s kolegyňami cestou z obeda dostali nápad, ísť si kúpiť koláčik na cestu. A nie hocijaký, ale ten náš obľúbený “Brownie” od Nadi 😉 Skončilo to ale tak, že som po návrate z práce začala usilovne prehľadávať recepty. A voilá, niečo som našla a samozrejme, trošku upravila.

Pečenie: 15 min/chladenie pár hodín

  • 4 vajcia

  • 350 g cukor

  • 1 Vanilkový cukor

  • 85 g kakao

  • 160 g nutela

  • 270 g maslo (100 % nesolené)

  • 100 g hrozienka

  • 95 g mandle opražené

  • 95 g vlašské orechy

  • 180 g múka

  • Kypriaci prášok do pečiva

  • Na polevu:

  • smotana na šľahanie 33 %

  • 200 g čokoláda horká

  • 250 g maslo

  • 100 ml espresso káva

  • 2 pláty želatína namočená

Ako na to?

  1. V mise vyšľaháme žĺtka s cukrom. V ďalšej nádobe zmiešame kakao s nutelou a pridáme vyšľahané bielky z vajec. Potom primiešame zmäknuté maslo, hrozienka, mandle a vlašské orechy, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  2. Všetko spolu dôkladne premiešame a potom cesto vylejeme do formy na pečenie.
  3. Pečieme cca 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
  4. Poleva:
  5. Do hrnčeka dáme smotanu, čokoládu, maslo a kávu, uvedieme do varu a dobre vyšľaháme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame. Hotovú polevu nalejeme na upečený korpus, uhladíme a dáme na 6 hodín odležať do chladničky.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s