Talianske hríbové rizoto

Navoďte si doma taliansku atmosféru a pripravte si hubové rizoto. La dolce vita.

Potrebujeme (2 osoby)

huby

Panenský olivový olej

1 cibuľa

1 šálka Carnaroli / Arborio ryža

1 šálka bieleho vína

1 šálka strúhaého syra, ja som použila syr Džiugas alebo môˇyete klasický Parmezán

Maslo

pár vetvičiek čerstvého tymiánu

soľ

biele korenie

sušené paradajky

Ako na to?

  1. V hrnci necháme zovrieť kurací vývar spolu s hubami.
  2. Na stredne veľkej panvici si na olivovom oleji upražíme cibuľku nakrájanú na malé kúsky. Pridáme mletý biely peper a zalejeme bielym vínom. Necháme chvíľku vyšumieť.
  3. Do druhého hrnca vložíme ryžu a zalejeme to zmesou vína, ktorú sme si pripravili.
  4. Neustále miešame, aby sa nám ryža nepripálila. Postupne pridávame kurací vývar s hubami. Nezabúdame neustále miešať. Ryža nám pomaličky absorbuje tekutinu. Pridáme soľ, tymián. Ak ryža zmäkne, cca po 20 minútach, pridáme  sušené paradajky.
  5. Na konci pridáme maslo, aby bolo rizoto krémové.
  6. Podávame s nastrúhaným syrom a ak si môžete, nezabudnite si naliať pohár bieleho vínka. Predsa nech sa nepokazí 😉

Pekný večer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s