Pečené batáty s fetou a rukolou

Tip na predjedlo alebo zdravú večeru

4-5 batátov podľa hladu
soľ, čierne korenie
tymián, rozmarín
1 PL olivového oleja
Syr Feta, prípadne Niva alebo iný slaný syr
Tekvicový olej
Rukola

****
Rozohrejte si rúru na 180 stupňov. Batáty olúpte a rozrežte pozdĺžne. Okoreňte ich a pokvapkajte olivovým olejom. So soľou pozor, podávame so slaným syrom 🙂 Ja ich štandardne pečiem najprv pod alobalom, potom bez a prepínam na horný a dolný ohrev, Pečte cca 45 min, kým zmäknú a budú sa dať krájať aj vidličkou. No a potom je to už skôr len o foodstylingu. Pridajte syr a rukolu a na záver polejeme tekvicovým olejom. Môžeme degustovať.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s